Herregården Hessel

Det oprindelige Hessel blev bygget før 1391, men brændte i 1702, hvor de fleste af de nuværende bygninger stammer fra. Hessel er ikke et moderne museum – mere en tidslomme fra sidst i 1800 tallet til først i 1900 tallet – man dykker ned i.

Den firlængede, stråtækte herregård er en gammel studegård og har stadig de gamle stalde. Laden er Danmarks største højremslade med egetømmer fra 1600 tallet. I haven er der en snapseurtehave som til stadighed bliver udvidet. Mange af urterne er hjemmehørende på egnen.

 

Heldags tur ad Snapseruten til Vitskøl og Hessel – Endags tur for grupper og enkeltpersoner.

Arrangementer på Herregården Hessel

Ølbryg og snapseurter

Lørdag d. 25. maj kl. 14.00 -16.00

Vi mødes i caféen hvor øl-og snapselauget fortæller om deres laug og hvordan man brygger øl eller laver kryddersnaps.

Der er også mulighed for at se det gamle bryggers i stuehuset og ligeledes se snapsehaven.

Til sidst er der smagsprøver i caféen af både øl og snaps. Det hele bliver krydret med hjemmelavede fedtemadder og øl- og maskbrød fra køkkenpigelauget.

Pris kr. 50,-

 

Indsamling af snapseurter på Louns halvøen

Lørdag d. 13. juli kl. 14.00 – ca. 16.30

Vi tager på en vandretur i den smukke og delvist fredede natur på Louns halvøen. Undervejs indsamler vi urterne til den navnkundige Hessel – bitter. Andre velegnede snapseurter indsamles også. Vi afslutter vandreturen i urtehaven på Herregården Hessel.

Pris kr. 50,- incl. Smagsprøver efter turen.

 

Smag på historien – Om snapse  

Ugerne 27 – 31. Mandage kl. 13.00 – 15.00

Kom og smag nogle af Hessels spændende kryddersnapse og hør historien om de planter, der har tilknytning til Hessel, stude og Lounshalvøen. Se også hvordan nogle af planterne ser ud i urtehaven.