Heldags tur ad Snapseruten til Vitskøl og Hessel

 Endags tur for grupper og enkeltpersoner

Vitskøl KlosterVitskøl Kloster blev grundlagt som cistercienserkloster i midten af 1100 tallet. Det voksede sig        kæmpestort og fungerede  som kloster helt op til reformationen i  1536. Derefter var det herregård næsten op til vor tid. Nu  fungerer det som et uddannelsessted, TAMU, hvor unge  mennesker kan erhverve en grundlæggende  arbejdsmarkedsuddannelse.

Man kan i dag opleve bygningerne, der er fra forskellige perioder, både klostertid og herregårdstid, samt de  rekonstruerede ruiner af den enorme klosterkirke.

Og ikke mindst kan man se  den berømte have med mange  spændende urter. Haven indeholder forskellige afdelinger med varierende temaer: En kopi af den historiske klosterhave i Sct. Gallen, en dufthave for blinde, en stor apotekerhave med  ca. 200 lægeplanter, samt – en snapseurtehave.

 

HesselHessel – en af de små jyske herregårde, med et hyggelig, stråtækt firlænget gårdanlæg. Hessel er opført i 1300 tallet, men  står nu uforandret som da den sidste slægt boede her i 1800  tallet idyllisk beliggende med udsigt over Limfjorden og Salling.  Hessel fremstår som et landbrugs- og interiørmuseum med  skiftende udstillinger og arrangementer i løbet af sommeren. I  haven er der anlagt snapseurtebede.

Entre for begge steder: enkeltperson 90 kr, grupper (over 10 pers) 77 kr.

Åbningstider:

Vitskøl Kloster – Herregården Hessel

———————————————————————————————————————–

Dette kan tilkøbesskal bestilles i forvejen:

 

Mad og drikke

 

Vitskøl kan tilbyde:

Formiddagskaffe og kage á 50 kr

Frokost – 2 stk smørrebrød, snaps, øl/sodavand á 110 kr

 

Hessel kan tilbyde:

Eftermiddagskaffe/te og kringle á 25 kr

 

Rundvisninger

 

Vitskøl kan tilbyde:

Historisk rundvisning (max 40 pers) 800 kr

Krydderurte rundvisning (max 40 pers) 800 kr

 

Hessel kan tilbyde:

Historisk rundvisning m. smagsprøve (max 20 pers) 300 kr

Snapseurte foredrag m. smagsprøver (max 30 per – min 5 per) 50 kr/pers